Біла гірчиця - це спеція, яка за смаком дуже схожа з хріном. В основному застосовують насіння рослини, з них готують гірчицю столову, додаючи оцет, сіль, цукор і масло рослинне, іноді додають різні прянощі, для того щоб додати страві додатковий аромат, так як насіння позбавлені всякого запаху.
Ще насіння використовують для приготування різноманітних спецій і приправ, овочевих страв, супів і фаршів, іноді їх додають при консервуванні овочів. Біла гірчиця також використовується в салатах, соусах та стравах з рису. Проте перед приготуванням страв необхідно насіння підсмажувати для активації в них ароматичних масел, які не тільки додадуть страві горіховий аромат, але і проявлять свої лікувальні властивості. Виділені при цьому летючі пари мають антибактеріальну дію, тому гірчицю використовують в якості захисного покриття при приготуванні м'яса і риби, вона також запобігає витіканню м'ясного соку. А також ця рослина містить велику кількість жирних і ефірних масел, які мають цінність у консервному виробництві та хлібопеченні.
Порівняно з чорною, біла гірчиця має більш ніжний і пікантний смак. У кулінарії часто застосовується гірчичний порошок для Юдеї м'ясних страв, у тому числі і птиці, і різних підлив, з його використанням готують майонез. Слід зазначити, що розведений гарячою водою гірчичний порошок виділяє гірчичне масло з різким гострим запахом і смаком, тому їдальня гірчиця має властивість дратівливо діяти на слизову оболонку ротової порожнини.
Країна виробник - Україна.