Куркума — це дуже популярна пряність, яка прийшла з Південно-Східної Азії. Її вирощують у Перу, Камбоджі, на Філіпінах, на Тайвані. Як приправа використовується довга куркума. Спеція досить багата на антиоксиданти. Тому вона допомагає людям продовжити молодість, тримати своє тіло в тонусі. Це природний антибіотик, який дуже позитивно впливає на запальні процеси в організмі. У ній є вітаміни груп В, вітамін С, Е.
Куркума дуже корисна у разі проблем із ШКТ, з жовчним міхуром, хвороби Альцгеймера, цукрового діабету, проблем із кров'ю, гіпертонії, у разі підвищеного холестерину, у разі болів у суглобах. Вона необхідна й тим, хто хоче скинути зайву вагу. Адже головна речовина — куркумін, який допомагає кращому обміну речовин, а також перешкоджає відкладенням жирів.
У кулінарії дуже цінується колір куркуми. Адже він надає стравам золотистого відтінку. Саме куркума — це один з найбільш основних інгредієнтів карі, а ще вона ідеальна для плова та риса загалом. Її додають до квасолі, сочевиці. Гороха, до соусів. Супів, м'яса, риби, яєць, овочевих страв, салатів. Застосовують її і для приготування кондитерських виробів. А ще за допомогою куркуми фарбують яйця на Грост.
Країна-виробник: Індія.