Морква — дивовижний коренеплід, який містить неймовірну кількість вітамінів, необхідних для організму людини, особливо в зимовий період. Тому немає нічого дивовижного в тому, що морква є одним із головних інгредієнтів у багатьох стравах.
Сушена морква є корисним продуктом не тільки для людей, які мають проблеми із зором, цей коренеплід бореться з багатьма хворобами та навіть очищає від токсинів. Перед вживанням обов'язково потрібно переконатися, чи немає алергії на коренеплід.
У разі потрапляння в організм він перетворюється на вітамін А, який корисний для жіночого здоров'я. Овочей підійде навіть для профілактики хвороб шлунка, кишківника та нирок.
Застосування в кулінарії
Використовується для приготування бульйонів, супів, борщів та інших перших страв; додається в овочеве або м'ясне рагу; підходить для приготування овочевого підсмажування; може додаватися в соуси та підливи.