Перець білий мелений - це різновид перцю, що виготовляється з тієї ж рослини, що і чорний перець. Різниця полягає в процесі обробки.
Крім того, білий перець мелений має більш яскравий аромат і менш гострий на смак. Його використовують у приготуванні підлив, соусів, супів, особливо добре він поєднується з рибними та овочевими стравами. Додається в деякі відварні м'ясні продукти (яловичина і телятина), в маринади і овочеві салати. На відміну від чорного, білий перець цілком придатний для солодких страв.
Білий перець містить вітаміни і мікроелементи, які є корисними для організму людини. Адже він допомагає прискорити обмін речовин, підвищити апетит, а також зняти стрес і роздратування, тим самим підвищуючи працездатність.
Рекомендують не піддавати білий перець мелений тепловій обробці, оскільки тоді він втрачає всі свої корисні і смакові властивості. Щоб додати страві легкий перчений смак, краще посипати перцем вже, коли воно буде готове.