Кориця паличка – це не гілочка, як здається більшості. Це кора вічнозеленого дерева під назвою «Коричник», яку зняли і скрутили тонким шаром, зазвичай йде 6-10 шарів на одну паличку.
Найцінніша, смачна та ароматна спеція – з острова Цейлон. Корисна, смачна та ароматна, вона додасть особливий вишуканий відтінок ваших страв. Хімічний склад цейлонської прянощі позиціонує її як найкращу для виготовлення цінного ефірного масла.
На Сході палички кориці додають гострі страви з баранини і курки, в Закавказзі - м'ясні, овочеві рагу, кладуть в плов, харчо і чихиртму. У нас традиційно готують з додаванням кориці каші та молочні супи. Пряність застосовується так само для ароматизації маринадів, соусів, варення, компотів і страв з сиру.
З паличками кориці готують смачний і корисний чай, його можна використовувати і як зігріваючий напій при простудних захворюваннях.
Кориця допомагає хворим на цукровий діабет. Поліфенол, що міститься в ній, є певною мірою природними аналогом інсуліну. Знизити рівень цукру в крові до норми можна, якщо протягом сорока днів, кожен день, в тій або іншій формі вживати в їжу корицю. Що стосується того, як піті корицю для зменшення цукру, то варіантів досить багато. Це може бути чай, молочний коктейль, фруктовий напій.
Кориця у вигляді напоїв, розтирань і ванн сприяє виведенню зайвої води з організму, чудово розріджує кров, як наслідок, прискорюється обмін речовин. Виводяться шлаки і токсини.
Зберігати корицю потрібно в герметичній упаковці в темному і сухому місці. Якщо дотримуватися цих умов, то палички зберігатимуть свої властивості протягом одного або двох років, а порошок – шість місяців.
Країна-виробник: Шрі-Ланка