Кардамон — це одна з найдорожчих прянощів, належить до родини імбирних і має гострий пряний аромат. Сушені стручки з насінням збирають і сушать. У сушеному вигляді стручки можуть зберігатися досить довго, не втрачаючи своїх корисних властивостей.
Насіння кардамону пекуче на смак, з присмаком лимона. Ця спеція має чітко окреслений і сильний аромат. Вважається, що якщо розжувати насіння кардамону, то можна позбутися неприємного запаху з рота та позбутися сонливості вранці. Кардамон є прекрасним засобом від багатьох проблем, пов'язаних із травною системою, він допомагає полегшити розлад шлунка, здуття живота та метеоризм.
Так, у Західній Європі його зазвичай додають у супи та гарнірів. Овочі з додаванням кардамону мають насичений пряний смак. А в кулінарних традиціях Сходу кардамон є важливим інгредієнтом у приготуванні десертів. Цікавий той факт, що додаючи кардамон до кави, сумно кофеїну зменшується в рази.
Країна виробника — Індія.