Найчастіше розмарин застосовують у подрібненому вигляді.Це ароматна пряність прекрасно підходить до різних видів м'яса: свинини, баранини, кролятини, свійської птиці. Розмарин має здатність надавати м'ясу хатніх тварин запах дичини.
У деяких країнах розмарин містить у складі сухих пряних сумішей.
У невеликій кількості розмарин надає особливого смаку й аромату м'ясним, курячим і гороховим супам. Варто пам'ятати, що його в цьому разі не варто перетримувати в страві, інакше він, як і лавровий лист, може надати страві неприємного, гіркого присмаку. Не варто також використовувати його разом із лавровим листом.
Розмарин можна додавати як приправу до м'ясних соусів і підлив, а також під час смаження риби на решітці.
У кулінарії ряду європейських країн цю пряність кладуть у піци та страви з макаронів. Крім того, її використовують також у фруктових салатах, які подаються на десерт. Застосовується розмарин у домашньому консервуванні як домішка до маринадів.