майоран — це пряність, яка має надзвичайну популярність у кулінарії.
майоран часто порівнюють з орегано та чебрецем, і дійсно ці трави тонко доповнюють майоран, не замінюючи один одного.
Завдяки тому, що майоран полегшує травлення, його часто поєднують із жирними та важкими для травлення стравами, як-от смажена свинина, качка, гусак, жирні сардельки та ковбаски. 13сан прекрасно поєднується з овочами, як-от боби та капуста, які також важкі для травлення, їм приправляють смажену картоплю.
Однак майоран має такий сильний аромат, у великих кількостях погано поєднується з іншими пряними травами, а отже, використовувати його потрібно дуже помірно, щоб не порушити смак страви.
Спектр застосування майорана дуже широкий, його активно використовують сиророби, ковбасники, винороби, пивовари та навіть парфумери. майоран для багатьох є обов'язковою пряністю під час консервування томатів, огірків та інших овочів.
Сушений майоран додають навіть у киселі, компоти та квас. Парфуми дуже цінують його легкий пекучий присмак і стійкий пряний аромат.