Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Пажитник — це дуже відома трава, яка входить до складу спецій, як-от карі, хмелі-сунелі. Насіння пажитника трапляється в різних приправах, соусах, є загусником у кулінарії та сильним афродизіаком.
Завдяки потужному впливу пажитника на роботу травної системи, приправу широко використовують у кулінарії для надання яскравих смакових якостей страв і посилення апетиту. Як спецію Чаман використовують у різних варіаціях — у страви додають сухе та проросле насіння, свіжу та висушену зелень, розтрісту на порошок.
Також ця приправа використовується:
- Як натуральний загусник супів, соусів, м'ясних підлив.
- Як ароматне доповнення до сирів, аджики.
- Обсмажене насіння є сировиною для виробництва кави в Індії.
- Як ароматна добавка до спецій.
- В Америці Чаман застосовують під час виробництва кленового стропа, рому, під час приготування хліба та сендвічів.
- Пророщені зерна пажитника використовують як сировину для виготовлення коктейлів, смузі, хлібців.
Країна походження — Індія.