Лен — це одна зі спецій, які додаючи в їжу, можна забезпечити повноцінне та здорове харчування. Оскільки в насінні льону міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних для повноцінного функціонування організму.
Продукт рекомендується застосовувати під час комплексного лікування хвороб травної системи, печінки, підшлункової залози та щитоподібної залози. Регулярне застосування насіння або олії в їжу, вживання цілющих засобів, неабияк знижує ризик розвитку тромбозів, покращує стан серця, судин. Крім того, застосування насіння, продуктів на їх основі, посилить імунну систему, нормалізує процеси обміну, а також нормалізує рівень цукру.
Використовують льон і як цінну дієтичну та смачну добавку під час приготування фруктових і овочевих салатів, холодних закусок, різних соусів, а також під час консервування.