Імбир належить до покоління багаторічних трав'янистих рослин із родини Імбирні. Назва рослини розшифровується як «рогате корінь».
Рослина набула широкого застосування, як у кулінарії, так і в медицині (пасти, настоянки, екстракти, порошки, відвари) завдяки великій кількості корисних речовин, у ній містяться.
Корінь імбиру в кулінарії використовують в консервованому вигляді, сушеному та свіжому. Буває імбир мелений і шматочками. Іноді корінь зацукрують і роблять із нього цукати — для цього необхідно спочатку ліквідувати шкірку рослини, а потім потримати імбир у холодній воді. Підготовлений корінь облити сиропом.
Корінь бані, подрібнений, тертий і цукати з імбирного кореня.
Одним із найсмачніших солодощів, у яких міститься цей диво-корін є імбирний пряник. Ця рослина входить у дієтичне та здорове харчування, оскільки робить їжу легкозасвоюваною й допомагає з перетравленням нашому шлунку.
Щоб поліпшити травлення, досить з'їдати щодня трохи імбиру.
Країна виробника — Індія.