ометрида — це спеція, яка має чітко окреслений смак. Через специфічні властивості використовується в невеликих кількостях.
На смак асафетиду схожий на часник. Спецією, по суті, стає млинний сік цієї рослини, який отримують із його коренив.З корисних властивостей потрібно зазначити, що асафетиду може запобігати появі метеоризму та полегшує перетравлення їжі.
Ця спеція часто використовується для приготування різних пікантних страв. В результаті особливої теплової обробки, за якої додається кмин, імбир, куркума та невелика кількість рослинної олії, асафетиду набуває дуже благородний і навіть приємний смак. Ця спеція успішно замінює в стравах не тільки часник, а й лук. Крім того, вона добре поєднується із сирами, рисом, томатами, горохом, картоплею й іншими овочами. Найважливіше під час приготування страв — знати міру із кількістю цієї спеції. Інакше вона може надати стравам досить неприємного аромату.
Країна виробника — Індія.