Агар-агар (або просто агар) - це рослинний аналог желатину, що отримується з декількох видів корисних і бурих водоростей. Від природи агар не наділений ні смаком, ні кольором, ні смаком. Випускають його в декількох формах: в пластівцях, порошку або платівках. При застиганні агар утворює щільне, мутнувато-прозоре желе. Ще агар класифікований в якості харчової добавки Е406, безпечної для організму.
Корисні властивості
Водорості, з яких отримують агар, багаті йодом і мінералами - йому вони дісталися у спадок. Приємні новини для ласунів - агар не є джерелом калорій, оскільки не засвоюється організмом. У шлунку він розбухає і надає відчуття ситості через це властивість його вмикають навіть до деяких дієт. Агар швидко проходити через кишечник, стимулюючи його моторику, по шляху захоплюючи і виводячи токсини і шлаки.
Як використовувати агар-агар
Найчастіше агар-агар використовується в приготуванні зефіру, джемів, суфле, пудингів, мармеладу, пастили, для загущення супів-соусів, а також для м'яких ясних і рибних холодців. Він також застосовується при виготовленні продуктів для діабетиків. А ще агар знайшов собі місце в чашечках Петро і використовується в мікробіології.
Країна виробник - Іспанія/Китай.