Це одна з найпопулярніших спецій у світі. Батьківщиною є спідня частина Індії, провінція Малабар. Він має в собі велику кількість сонячної енергії, тому в санскриті його називають «марич». А це, як відомо, одне з імен сонця.
Чорний перець дуже багатий на вітамін С. У ньому багато заліза, кальцію, фосфору, вітамінів групи B, рибофлавіну, фолієвої кислоти, марганцю, фтору, селену, калію, клітковини. Він може посилювати й корисні властивості лікарських рослин.
Цей продукт здатний поліпшити травлення, він підвищує апетит. Якщо в людини є гастрит із зниженою секрецією, чорний перець дуже корисний. Але, звісно, не тоді, коли є загострення. Він допомагає очищати кровоносні судини, очищає їх, розріджує кров, корисний у разі проблем зі шкірою, під час ожиріння, здатний підвищити працездатність, позбавляє хронічної втоми.
Ця спеція чудово підходить до злаків, овочевих, м'ясних страв. Додають його в соуси, супи, іноді навіть у випічку. По суті, він використовується в кожній кухні та є універсально приправою.