Мішок 25кг
Паприка — дуже популярна спеція, яка «пришла» з Південної Америки. Вирощують її в Іспанії, Туреччині. Угорщині, США. Вона має тривалу історію, адже приїхала на кораблях Колумба з Америки та витягалася до самої Угорщині. У ній міститься величезна кількість вітаміну С, капсаїцин, каротин, ефірні та жирні олії, вітамін В, білки. Паприка допомагає полегшити біль у суглобах, покращує роботу мозку, шлунково-кишкового тракту та кровообігу, підсилює апетит, підвищує енергійність.
Має гостро-пекуче-солодкий смак. Особливо її люблять використовувати в угорської та болгарської кухнях. А також трапляється в мексиканській, азійській і середземноморській кухні. Додають до страв із м'яса, птиці, у гуляш. З нею готують «паприкаш» і бограч. Додають до риби, морепродуктів, але в невеликих кількостях. Під час варіння раків теж використовують паприку. Страви з картоплі, квасолі, капусти, овочів не можуть обійтися без паприки. Додають до деяких сортів сиру, до сиру, різноманітних соусів. Спеція поєднується з багатьма приправами та сушеними овочами.
Свіжа та якісна паприка має мати яскраво-червоний колір.