Бадьян – це пряність, що має солодкувато-гіркій смак, надходить у продаж у вигляді цілих або поламаних стручків у формі зірки або в меленому вигляді. Бадьян (зірчастий аніс) по запаху нагадує аніс, але перевершує останній за складністю і тонкістю аромату.
Бадьян повсюдно застосовується у виготовленні кондитерських виробів (пряників, печива, кренделів, кексів та ін.).
В якості приправи бадьян чудово підходить до страв з м яса, птиці, риби. Він не тільки покращує смак і аромат цих продуктів, надаючи їм пікантність, але і робить їх більш ніжними і м'яка якими.
Зірчастий аніс у багатьох країнах використовують для додавання специфічного аромату алкогольних напоїв, найвідомішим з яких є анісова настоянка.
Кулінари радять використовувати бадьян цілком або шматочками, так як вони мають найбільш інтенсивний аромат.