Шафран – це одна з найпопулярніших і найбільш використовуваних спецій у багатьох кухнях світу. Ця спеція має унікальний яскраво виражений квітковий аромат з фруктовими нотками. Шафран використовують в якості барвника натурального походження. Оскільки при додаванні він утворює жовтий колір.
Його додають при приготуванні м’ясних, рибних та овочевих страв, соусів. Крім того, його активно використовують при приготуванні десертів, пудингів, начинок. Своє застосування ця спеція знайшла і у виготовленні алкогольних напоїв.
Правила використання шафрану при створенні різних страв варіюються: у випічку із здобного тіста додають 0,1 г прянощі в момент замішування або безпосередньо перед випічкою, в солодощі та страви з м яса, птиці, риби – додають за 4-5 хвилин до приготування.
Вживання шафрану в їжі покращує роботу серця та нирок. Однак рекомендують вживати цю спецію у невеликих кількостях, щоб не нашкодити організму.