Глутамат натрію – це білий кристалічний порошок, що добре розчиняється у воді. Зовні схожий на сіль чи цукор. Але смак у нього інший, на Заході про нього говорять «savoгу» – бульйоноподібний або м'ясний смак.
Глутамат натрію (глютамат натрію, обидва написання вірні) дозволів практично у всіх країнах світу, у тому числі в Україні як добавка, що підсилює та модифікує смак та аромат харчових продуктів, для роздрібного продажу (п 2.6 СанПіН 2.3.2.1293-03), приправи та прянощі у кількості по ТІ (п. 3.14.2 СанПіН 2.3.2.1293-03), харчові продукти в кількості до 10 г/кг індивідуально або в комбінації з іншими глутаматами при перерахуванні на глутамінову кислоту.
Зазвичай ГЛУТАМАТ використовується для посилення смаку та аромату у виробництві сухих супів, бульйонів, продуктів швидкого приготування, чіпсів, крекерів, соусів, майонезів, кетчупів, м'ясопродуктів, консервованих море- та рибопродуктів у кількості від 0,1 до 0,5.
Може додаватись до продукту разом із силою. Дозування солі зазвичай при цьому зменшують на 10%.
Норма закладки Е621 (e621): 50-200 г на 100 кг м'ясної сировини.
Китай.