Морква - дивовижний коренеплід, який містить неймовірну кількість вітамінів, необхідних організму людини, особливо у зимовий період. Тому немає нічого дивного в тому, що морква є одним із головних інгредієнтів у багатьох стравах.
Сушена морква є корисним продуктом не тільки для людей, які мають проблеми із зором, цей коренеплід бореться з багатьма хворобами і навіть очищає від токсинів. Перед вживанням обов'язково необхідно переконатися, чи немає алергії на коренеплід.
При попаданні в організм він перетворюється на вітамін А, який корисний для жіночого здоров'я. Овоч підійде навіть для профілактики хвороб шлунка, кишечника і нирок.
Застосування в кулінарії
Використовується для приготування бульйонів, супів, борщів та інших перших страв; додається в овочеве або м'ясне рагу; підходить для приготування овочевий піджарки; може додаватися в соуси і підливи.