Зелений перець - одна з різновидів перцю, який є найбільш ароматним менш гострим. М'який і пряний аромат надає стравам незабутній смак.
Він чудово поєднується з рибою та морепродуктами і робить їх пікантними. Часто зелений перець використовують у виробництві ковбас, паштетів, сирів. Зелений перець можна зустріти в маринадах, соусах, а також у пряних сумішах у поєднанні з чорним та білим перцем, розмарином, куркумою, селера, коріандром та іншими прянощами. На відміну від чорного зелений перець краще класти в гарячі страви в кінці приготування.
Зелений перець можна використовувати як в горошину, так і мелений, причому молоти горошини краще безпосередньо перед приготуванням страв, оскільки його аромат швидко вивітрюється. Також горошинами зеленого перцю можна законсервувати або зберігати в заморожуванні.
Завдяки антиоксидантам, що містяться в ньому, відбувається поліпшення травлення, збудження апетиту, поліпшується кровообіг.
Країна походження - Індія.