Рожевий перець - одна з різновидів перцю, що має солодкувато-перцевий м'який смак з нотками анісу анісу, ментолу, родзинок, цитрусових і ялівцю. В силу свого м'якого смаку і аромату, а також відсутності пекучості, він підходить практично до всіх продуктів.
Щоб розкрити смак рожевого перцю рекомендують ягоди злегка підсушити на вогні, але на сковороді без додавання масла. Також розкривається смак сильніше в перемелених в кавомолці ягід. Причому додавати в страви рожевий мелений перець треба відразу після помелу.
Додають його в маринадів для м'ясних і рибних страв, розсолів, тушкованих овочів, різних напоїв. Нерідко рожевий перець для надання кислинки додають у десерти.
Такий перець здатний благотворно діяти на процеси травлення і шлунково-кишковий тракт в цілому (його використовують у лікуванні діареї), покращувати роботу серцево-судинної системи. Крім цього, застосовують його при лікуванні подагри, ревматизму, різних видів артриту. Плоди рожевого перцю використовують при виробництві ефірного масла. У косметичних і медичних цілях його слід застосовувати з великою обережністю, так як велика ймовірність отримання роздратування шкіри і прояви алергічної реакції.