Агар-агар (або просто агар) - це рослинний аналог желатину, що виходить з декількох видів корисних та бурих водоростей. Від природи агар не має ні смаку, ні кольору, ні аромату. Випускає його у кількох формах: у пластівцях, порошку чи пластинках. При застиганні агар утворює щільне, каламутно-прозоре желе. Ще агар класифікований як харчова добавка Е406, безпечна для організму.
Корисні властивості
Водорості, з яких отримують агар, багаті на йод і мінерали - вони йому дісталися в спадок. Приємні новини для ласунів - агар не є джерелом калорій, оскільки не засвоюється організмом. У шлунку він розбухає і дає відчуття ситості через це властивість його включають навіть у деяких дієт. Агар швидко проходить через кишечник, стимулюючи його моторику, дорогою захоплюючи і виводячи токсині і шлаки.
Як використовувати агар-агар
Найчастіше агар-агар використовується в приготуванні зефіру, джемів, суфле, пудингів, мармеладу, пастили, для загущення супів-соусів, а також м'ясних і рибних холодців. Він також застосовується при виготовленні продуктів для діабетиків. А ще агар знайшов собі місце в чашках Петрі і використовується в мікробіології.
Країна виробник - Іспанія/Китай.