Заатар - приправа з трав, одна з найпопулярніших і улюблених спецій в арабській кухні. До суміші додаються як основна складова материнка сирійська, майоран, чебрець або також суміш цих трав.
Суміш - не тільки смачна, але і дуже корисна і вважається продуктом - афродизіаком.
Заатар чудово підходить до хумус, м'яса, овочів, соусів.
Найчастіше заатар змішують з оливковою олією і намазують на Типу або хліб, додають козячий сир або просто посипають тертим сухим сиром, смачна і оригінальна закуска готова!
Дуже смачно цією сумішшю посипати тости, хліб чи коржики перед випічкою.
Ви можете просто додати її до улюбленого салату, надаючи йому пряний аромат спецій та оригінальний смак.
Заправити їм гарячі страви чи навіть суп.
Можна замаринувати курку в суміші Заатар, додавши оливкової олії, солі та гранатового сиропу.
Можна змастити лосось або сьомгу в суміші вершкового масла, заатар і часнику та запекти.
Можна додавати його при запіканні овочів, наприклад посипати їм запечені баклажани і трохи полити лимонним соком.
Як бачите, варіантів використання багато і тут немає чітких рамок. Все залежить від смаків і вподобань. Кількість також за смаком.
До складу суміші Заатар від компанії «Ярмарок приправ» входять: сумах, чебрець, орегано, паприка мелена, мелена зіра, кунжут білий, сіль.