Найчастіше розмарин застосовують у подрібненому вигляді.Це ароматна пряність чудово підходить до різних видів м'яса: свинини, баранини, кролятини, домашньої птиці. Розмарин має здатність надавати м'ясу свійських тварин запах дичини.
У деяких країнах розмарин включають до складу сухих пряних сумішей.
У невеликій кількості розмарин надає особливий смак та аромат м'ясним, курячим та гороховим супам. Слід пам'ятати, що його в цьому випадку не варто перетримувати у страві, інакше він, як і лавровий лист, може надати страві неприємного, гіркого присмаку. Не варто також використовувати його разом із лавровим листом.
Розмарин можна додавати як приправу до м'ясних соусів і підлив, а також при смаженні риби на ґратах.
У кулінарії ряду європейських країн цю пряність кладуть в піци і страви з макаронів. Крім того, її використовують також у фруктових салатах, які подаються на десерт. Застосовується розмарин в домашньому консервуванні в якості добавки до маринадів.