Розпушувач тіста – це речовина, без якого дуже складно або навіть неможливо обійтися при приготуванні кондитерських виробів.
Розпушувач використовується при приготуванні певних видів тіста для отримання виробів із пористою структурою та збільшення об'єму тіста.
Збільшує обсяг хлібобулочних виробів, додає розсипчастість виробам з пісочного тіста, додає пишноту млинців і сирників, незамінний при приготуванні різної випічки.
Просимо звернути увагу на рецептурні компоненти розпушувача: борошно в/г, сода харчова, динатрій пірофосфат.
Реакція розпушування тіста проходить завдяки виділенню вуглеводного газу в процесі приготування тіста та випікання тістової заготовки. На якісне розпушування впливає дозування в тісто самого розпушувача.
Наші рекомендації дозування знаходяться в межах від 30 г до 50 г на кілограм борошна. Якість розпушування також залежить від сили клейковини борошна. Виходячи з цього рекомендуємо провести випробування замісивши тісто у невеликій кількості з розпушувачем.