Продавець Ярмарок Приправ розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1639 відгуків
Знову в наявності! Спіруліна – природний суперфуд!Переглянути
вул. Фабрична 8. 33029, Рівне, Україна
+380 (67) 768-94-08
+380 (95) 892-46-19
+380 (96) 736-21-45
Ярмарок Приправ
Кошик

Лаванда сушена

Новинка
Лаванда сушена, фото 2
Лаванда сушена, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Лаванда - морозостійкі вічнозелені кущі, природне місце існування яких - Середземноморський регіон, Канарські острови та Індія. Назва походить від латинського lava - мити, це пояснюється тим, що римляни додавали лаванду у свої ванни для свіжості та аромату.

Використання в медицині: 

Лаванду застосовують для лікування багатьох захворювань судин головного мозку, вона також позбавляє від відчуття сонливості, допомагає при головних болях і запамороченні, допомагає при паралічі та судомах після перенесеного інсульту. Окрім того, вона сприяє виведенню сечі, зменшує зубний біль, розкупорює селезінку і печінку, гріє матку у вагітних, а також шлунок, у разі необхідності зігрівання, видаляє зайвий зміст водянки та інше.

Використання в косметології: Лаванду використовують для лікування виразок, педикульозу, для затягування ран, в якості додаткового засобу при лікуванні від укусів комах, тварин та змій, при випадінні волосся, опіках, акне, екземі, захворюваннях легенів.

Застосування лаванди в кулінарії:

У кулінарії використовують сушені квіти і лавандова олія. Лаванду, як пряність часто використовують в національній французької, італійської та іспанської кухнях. Страви, приправлені лавандою моментально набувають характерного аромат.

Квітки лаванди використовують як натурального ароматизатора при виготовленні деяких дорогих м'ясних і ковбасних виробів. Відомі рецепти оригінальних зелених соусів, а так само овочевих страв і масла, які виготовляють з чебрецю, шавлії, зелені кропу і лаванди. Головна користь лаванди полягає в тому, що при регулярному вживанні рослини в їжу зміцнюється імунітет і організм людини стає менш вразливий для різних вірусів і простудних захворювань.

В Італії, Іспанії, на півдні Франції нею приправляють салати, соуси, грибні, овочеві і рибні супи, другі страви з овочів, смажену і тушковану баранину. Страви посипають порошком лаванди так само, як перцем. Цікаво, що під час копчення виробів, лаванда разом з ягодами ялівцю додається до тліючим тирсі. У США пряністю ароматизують зелений китайський чай, домашні напої і овочеві салати. У ряді країн вона входить до складу трав'яних чаїв.

 

Основні
Країна виробникАлбанія
  • Ціна: 655 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner