Зелений перець - одна з різновидів перцю, який є найбільш ароматним менш гострим. М'який і пряний аромат надає стравам незабутній смак.
Він чудово поєднується з рибою та морепродуктами і робить їх пікантними. Часто зелений перець використовується у виробництві ковбас, паштетів, сирів. Зелений перець можна зустріти в маринадах, соусах, а також пряних сумішах в поєднанні з чорним і білим перцем, розмарином, куркумою, селерою, коріандром і іншими прянощами. На відміну від чорного, зелений перець краще класти в гарячі страви-наприкінці приготування.
Зелений перець можна використовувати як в горошину, так і мелений, причому молоти горошини краще безпосередньо перед приготуванням страв, оскільки його аромат швидко вивітрюється. Також горошинами зеленого перцю можна законсервувати або зберігати в заморожуванні.
Завдяки антиоксидантам, що містяться в ньому, відбувається поліпшення травлення, збудження апетиту, поліпшується кровообіг.
Країна походження - Індія.