Білий перець – це різновид перцю, що виготовляється з тієї ж рослини, що і чорний перець. Різниця полягає в процесі обробки.
На відміну від чорного, білий перець має більш яскравий аромат та менш гострий на смак. Його використовують у приготуванні підлив, соусів, супів, особливо добре він поєднується з рибними та овочевими стравами. Додається до деяких м ясних відварних продуктів (яловичина і телятина), в маринади та овочеві салати. На відміну від чорного, білий перець цілком непридатний для солодких страв.
Вживання білого перцю сприяє:
· прискоренню обміну речовин і спалювання калорій;
· підвищенню апетиту;
· заспокоює, знімаючи роздратування і стрес;
· підвищенню імунітету і працездатності;
· розрідженню крові і розчинення згустків в ній;
· звільненню організму від токсинів;
· виведенню паразитів;
Білий перець містить вітаміни і мікроелементи.