Заатар - приправа з трав, одна з найпопулярніших і улюблених спецій в арабській кухні. До суміші додаються як основна складова материнка сирійська, майоран, чебрець або також суміш цих трав.
Суміш - не тільки смачна, але і дуже корисна і вважається продуктом - афродизіаком.
Заатар чудово підходить до хумус, м'яса, овочів, соусів.
Чаще всего заатар смешивают с оливковым маслом и намазывают на Типу или хлеб, добавляют козий сыр или просто посыпают сухим тертым сыром, вкусная и оригинальная закуска готова!
Очень вкусно этой смесью посыпать тосты, хлеб или лепешки перед выпечкой.
Вы можете просто добавить ее в любимый салат, предоставляя ему пряный аромат специй и оригинальный вкус.
Заправить им горячие блюда или даже суп.
Можно замариновать курицу в смеси Заатар, добавив оливкового масла, соли и гранатового сиропа.
Можно смазать лосось или семгу в смеси сливочного масла, Заатар и чеснока и запечь.
Можна додавати його при запіканні овочів, наприклад посипати їм запечені баклажани і трохи полити лимонним соком.
Як бачите, варіантів використання багато і тут немає чітких рамок. Все залежить від смаків і вподобань. Кількість також за смаком.
До складу суміші Заатар від компанії «Ярмарок приправ» входять: сумах, чебрець, орегано, паприка мелена, мелена зіра, кунжут білий, сіль.