Естрагон (тархун) - це багаторічна рослина, зовні дуже схожа на полин. Вирощують його заради молодих запашних листя і суцвіть.
Зрізають зелень не раніше, ніж пагони виростуть до 20 см. Урожай з дорослих рослин можна збирати 3-4 рази в сезон.
Листя багате ефірними маслами, має гострий смак, містить аскорбінову кислоту, рутин, каротин, смоли, фітонциди. У дієтичному харчуванні тархун рекомендують для поліпшення апетиту і обміну речовин, нормалізації кислотності шлункового соку, посилення травлення, при атеросклерозі і ущільненні стінок судин, як легкий сечогінний засіб. Естрагон покращує дихання, діє як тонізуючий і освіжаючий засіб. Альо протипоказів при вагітності.
Свіже листя використовують як приправу до салатів, м ясних страв, супів і борщів, соусів, сирів, при засолюванні та консервуванні овочів та грибів. З тархуном готують страви з рису, печериць, квасолі. Зеленню можна натирати м'ясо і птицю. Свіжу кладуть у страви перед вживанням, суху - в кінці приготування. З естрагоном виготовляють ароматизовані оцет, напої, гірчицю.