Фенхель широко використовується в кулінарії. Пагони використовуються в салатах, коріння - як гарнір, зелень - замість приправи, насіння в ролі спеції, олія добре для створення лікерів і кулінарних шедеврів.
Він добре доповнює смак легких супів, салатів, гарнірів, випічки і, навіть, варення. Часто його використовують і при засолюванні овочів: капусти, помідорів, огірків.
Спеція покращує роботу кишківника, нирок, використовується при кашлі та хворобах легенів. Крім того, фенхель доцільно застосовувати при схудненні. Також у ньому містяться речовини, що здійснюють заспокійливий вплив на нервову систему.
Фенхель використовують як інгредієнт у відварах, мазях, порошках, настоянках. Зовнішнє застосування відбувається при захворюваннях шкіри та очей.