Аніс - це однорічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних, відбувається зі східної частини Середземномор'я. Плоди містять ефірні масла через що, широко використовується в медицині і парфумерії. Крім того, плоди анісу містять жирні олії, білкові речовин, цукру, деякі кислоти і інші корисні речовини.
Насіння використовують для лікування органів травлення зокрема кишечника, використовують проти здуття, для посилення апетиту, посилює лактацію молока. Ефірні масла роблять його антисептичним, відхаркувальну засобом, корисно його вживати при кашлі, бронхіті, катарі дихальних шляхів, при трахеїтах, ларингіті.
Аніс можна поєднувати з лавровим листом, коріандром, часником, кропом, корицею. Поєднуючи з лавровим листом, корицею, часом (на любителя) посипають м'ясні, холодні страви, заливні.
Країна виробника - Єгипет.