Імбир належить до роду багаторічних трав'янистих рослин з сімейства Імбирні. Назва рослини розшифровується як «рогатий корінь».
Рослина отримало широке застосування, як в кулінарії, так і в медицині (пасти, настойки, екстракти, порошки, відвари) за рахунок величезної кількості корисних речовин, в ньому містяться.
Корінь імбиру в кулінарії використовують в консервованому вигляді, сушеному і свіжому. Буває імбир мелений і шматочками. Іноді корінь зацукровують і роблять з нього цукати - для цього необхідно спочатку ліквідувати шкірку рослини, а потім потримати імбир в холодній воді. Підготовлений корінь облити сиропом.
Корінь лазні, подрібнений, тертий і цукати з імбирного кореня.
Одним з найсмачніших солодощів в яких міститься цей чудо-корінь є імбирний пряник. Ця рослина входить в дієтичне і здорове харчування. так як робить їжу легкозасвоюваній і допомагає з переварюванням нашому шлунку.
Щоб поліпшити травлення, досить з'їдати щодня трохи імбиру.
Країна виробника - Індія.