Часник в гранулах надає стравити часнікового аромату, но НЕ залішає різкого запаху. Гранульований часник вінайшлі в Италии, де его активно додаються у десерти.
Часник сушений застосовується вместо свіжого при смаженні и варінні м'яса и птиці, пріготуванні супів, холодців, Домашніх ковбасок, грибних и овочевих солінь. М'ясо натірається сушені часником перед Приготування, а в супі часник додається за 3-5 хвилин до готовності.
У кулінарії часник Використовують як пряний овочей для салатів, дерло и других страв, марінадів и солінь.
У великих кількостях входити часник у рецептуру багатьох національніх страв в азіатськіх и Південно-європейськіх кухнях. Щоб отріматі Приємний, м'який аромат часник, що не слід допускаті его сильного и трівалого нагрівання.
У народній медицині часник вікорістовується як засіб для ПРОФІЛАКТИКИ простудних захворювань.