Кунжут - це одна з найдавніших спецій. Існує 12 різновидів кунжуту, який широко використовується, як у кулінарії, так і в медицині.
Кунжут способен очищать организм от токсинов, хорошо влияет на иммунитет, способствует снижению холестерина в крови и растворению холестериновых бляшек. Помогает бороться со стрессом, омолаживает клетки. Улучшает состояние ногтей и волос, нормализует обмен веществ, обладает противораковыми свойствами, улучшает свертываемость крови, действует как легкое слабительное.
У кулінарії кунжутне насіння часто використовується для різного роду присипок, в тому числі для м'ясних страв і пекарських виробів. Застосовують даний продукт і для виготовлення солодощів, наприклад, козинаків або халви, для посипання печива і тортів.
Країна-виробник: Індія.