Льон – це одна із спецій, які додаючи в їжу, можна забезпечити повноцінне і здорове харчування. Оскільки в насінні льону міститься велика кількість вітамінів та мікроелементів, необхідних для повноцінного функціонування організму.
Продукт рекомендується застосовувати при комплексному лікуванні хвороб травної системи, печінки, підшлункової залози і щитовидки. Регулярне застосування насіння або олії в їжу, прийом цілющих засобів, значно знижує ризик розвитку тромбозів, покращує стан серця, судин. Крім того, застосування насіння, продуктів на їх основі, посилить імунну систему, нормалізує процеси обміну, а також призводить до норми рівень цукру.
Використовують льон і як цінний дієтичну і смачну добавку при приготуванні фруктових і овочевих салатів, холодних закусок, різних соусів, а також при консервуванні.