Куркума - це дуже популярна прянощі, яка прийшла з Південно-Східної Азії. Її вирощують в Перу, в Камбоджі, на Філіппінах, на Тайвані. В якості приправи використовується довга куркума. Спеція досить багата на антиоксиданти. Тому вона допомагає людям продовжити молодість, тримати своє тіло в тонусі. Це природний антибіотик, Який дуже позитивно впливає на запальні процеси в організмі. У ній є вітаміни груп В, вітамін С, Е.
Куркума дуже корисна при проблемах з шлунково-кишкового тракту, з жовчним міхуром, хвороби Альцгеймера, цукровому діабеті, проблемах з кров'ю, гіпертонії, при підвищеному холестерин, при болях в суглобах. Вона необхідна і тим, хто хоче скинути зайву вагу. Адже головне речовина - куркумін, Який допомагає кращому обміну речовин, а також перешкоджає відкладенням жирів.
У кулінарії дуже цінується колір куркуми. Адже він надає стравам золотистий відтінок. Саме куркума - це один із самих основних інгредієнтів каррі, а ще вона ідеальна для плову і риса в цілому. Її додають до квасолі, сочевиці. Гороху, до соусів. Супів, м'яса, риби, яєць, овочевих страв, салатів. Застосовують її і для приготування кондитерських виробів. А ще за допомогою куркуми фарбують яйця на Великдень.
Країна-виробник: Індія.