Кардамон - це одна з найдорожчих прянощів, відноситься до сімейства імбирних і володіє гострим пряним ароматом. Сушені стручки з насінням збирають і сушать. У сушеному вигляді стручки можуть зберігатися досить довго, не втрачаючи своїх корисних властивостей.
Насіння кардамону пекучі на смак, з присмаком лимона. Ця спеція має яскраво виражений і сильний аромат. Вважається, що якщо розжувати насіння кардамону, то можна позбутися від неприємного запаху з рота і позбутися сонливості вранці. Кардамон є прекрасним засобом від багатьох проблем, пов'язаних з травною системою, він допомагає полегшити розлад шлунка, здуття живота і метеоризм.
Так, в Західній Європі його зазвичай додають у супи і гарнірів. Овочі з додаванням кардамону мають насичений пряний смак. А в кулінарних традиціях Сходу кардамон є важливим інгредієнтом в приготуванні десертів. Цікавим є той факт, що додаючи кардамон до кави, шкода кофеїну зменшується в рази.
Країна виробника - Індія.