Аніс - це однорічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних, що походить зі східної частини Середземномор'я. Плоди містять ефірні олії з-за чого, широко використовується в медицині і парфумерії. Крім того, плоди анісу містять жирні олії, білкові речовини, цукру, деякі кислоти та інші корисні речовини.
Насіння використовують для лікування органів травлення, зокрема кишечника, використовують проти здуття, для підсилення апетиту, посилює лактацію молока. Ефірні масла роблять його антисептичну, відхаркувальну засобом, особливо корисно вживати при кашлі, бронхіті, катарі дихальних шляхів, при трахеїтах, ларингітах.
Аніс можна поєднувати з лавровим листом, коріандром, часником, кропом, корицею. Поєднуючи з лавровим листом, корицею, часом (на любителя) посипають м'ясні, холодні страви, холодці.
Країна виробника - Єгипет.