Агар-агар (або просто агар) - це рослинний аналог желатину, що виходить з кількох видів корисних та бурих водоростей. Від природи агар не має ні смаку, ні кольору, ні аромату. Випускає його у кількох формах: у пластівцях, порошку чи пластинках. При застиганні агар утворює щільне, каламутно-прозоре желе. Ще агар класифікований як харчова добавка Е406, безпечна для організму.
Корисні властивості
Водорості, з яких отримують агар, багаті на йод і мінерали - йому вони дісталися у спадок. Приємні новини для ласунів – агар не є джерелом калорій, оскільки не засвоюється організмом. У шлунку він розбухає і дає відчуття ситості - за цю властивість його включають навіть до деяких дієт. Агар швидко проходить через кишечник, стимулюючи його моторику, шляхом захоплюючи і виводячи токсини і шлаки.
Як використовувати агар-агар
Найчастіше агар-агар використовується в приготуванні зефіру, джемів, суфле, пудингів, мармеладу, пастили, для загущення супів-соусів, а також м'ясних і рибних холодців. Він також застосовується при виготовленні продуктів для діабетиків. А ще агар знайшов собі місце в чашках Петрі і використовується в мікробіології.
Країна виробника - Іспанія.