Кайенский перець - це спеція, яка має дуже гострий пекучий смак і тонкий аромат. Використовується в свіжому й сушеному вигляді, в стручках і порошку. Рекомендується використовувати в невеликих дозах для приготування твердих сирів, соусів, страв з м'яса і яєць.
Корисні властивості кайенского перцю просто вражають.Вин покращує травлення, нормалізує роботу серця, очищає кров.
Кайенский перець покращує травлення, допомагає засвоювати важку їжу. Крім того, стимулює циркуляцію крові. Завдяки йому, прискорюються процеси переносу поживних речовин до всіх клітин в організмі. Відбувається відновлення червоних кров'яних тілець, що також сприяє зміцненню імунітету і нормальній роботі серця.
Однак не слід забувати, що вживання каннського перцю у великих кількостях може нашкодити здоров'ю. Будь-які алергічні реакції або погане самопочуття свідчать про те, що слід припинити вживання спеції.