Куркума - це дуже популярна прянощі, яка прийшла з Південно-Східної Азії. Її вирощують в Перу, в Камбоджі, на Філіппінах, Тайвані. В якості приправи використовується куркума довга. Спеція досить багата на антиоксиданти. Тому вона допомагає людям продовжити молодість, тримати своє тіло в тонусі. Це природний антибіотик, який дуже позитивно впливає на запальні процеси в організмі. У ній є вітаміни групи В, вітамін С.
Куркума дуже корисна при проблемах із шлунково-кишковим трактом, з жовчним міхуром, хвороби Альцгеймера, цукровому діабеті, проблемах з кров'ю, гіпертонії, при підвищеному холестерині, при болях у суглобах. Вона потрібна і тим, хто хоче скинути зайву вагу. Адже головна речовина – куркумін, який допомагає кращому обміну речовин, а також перешкоджає відкладенням жирів.
В кулінарії дуже цінується колір куркуми. Адже він надає стравам золотистий відтінок. Саме куркума - це один з основних інгредієнтів каррі, а ще вона ідеальна для плову і чорта в цілому. Її додають до квасолі, сочевиці. Гороху, до соусів. Супів, м'яса, риби, яєць, овочевих страв, салатів. Застосовують її і для приготування кондитерських виробів. А ще з допомогою куркуми фарбують яйця на Великдень.
Країна-виробник: Індія.