Кориця паличка - це не гілочка, як здається більшості. Це кора вічнозеленого дерева під назвою «Коричник», яку зняли і скрутили тонким шаром, зазвичай йде 6-10 шарів на одну паличку.
Цінна, смачна та ароматна спеція - з острова Цейлон. Корисна, смачна та ароматна, вона додасть особливий вишуканий відтінок ваших страв. Хімічний склад цейлонської прянощі позиціонує її як найкращу для виготовлення цінного ефірного масла.
На Сході палички кориці додають гострі страви з баранини і курки, в Закавказзі - м'ясні, овочеві рагу, кладуть в плов, харчо і чихиртму. У нас традиційно готують з додаванням кориці каші та молочні супи. Пряність застосовується так само для ароматизації маринадів, соусів, варення, компотів і страв з сиру.
С палочками корицы готовят вкусный и полезный чай, его можно использовать и как согревающий напиток при простудных заболеваниях.
Корица помогает больным сахарным диабетом. Полифенол, содержащийся в ней, в определенной мере естественным аналогом инсулина. Снизить уровень сахара в крови до нормы можно, если в течение сорока дней, каждый день, в той или иной форме употреблять в пищу корицу. Что касается того, как пить корицу для уменьшения сахара, то вариантов достаточно много. Это может быть чай, молочный коктейль, фруктовый напиток.
Кориця у вигляді напоїв, розтирань і ванн сприяє виведенню зайвої води з організму, чудово розріджує кров, як наслідок, прискорюється обмін речовин. Виводяться шлаки і токсини.
Зберігати корицю треба в герметичній упаковці в темному і сухому місці. Якщо дотримуватися цих умов, то палички зберігати свої властивості протягом одного або двох років, а порошок - шість місяців.
Країна-виробник: Шрі-Ланка.