Уцхо-сунелі - це грузинська народна пряність, яка надає стравам ніжний горіховий аромат. Його ще називають блакитним або запашним пажитника.
Состоит эта пряность из свежего высококачественных семян пажитника голубого, бережно высушенных и перемолотых так, чтобы сохранить их тонкий замечательный аромат и вкус. Лишь после сушки. Это растение получает чрезвычайное стойкий аромат. Для того, чтобы ароматность специи сохранялась как можно дольше рекомендуют хранить ее в герметичной упаковке.
Найбільше застосування уцхо-сунелі грузинської кухні. Варіацій його використання надзвичайно широкий. Уцхо-сунелі додають в м'ясні, рибні страви, страви з овочів, супи, підливи, домашні консервації. Дуже часто цю пряність поєднують з горіхом і солодким червоним перцем.
Регулярне вживання страв з додаванням цієї спеції покращує роботу травної системи, а також збуджує апетит. Уцхо-сунелі покращує роботу серцево-судинної системи, а також позитивно позначається на стані шкіри, волосся і нігтів.