Зелений перець — один із різновидів перцю, який є найароматнішим менш гострим. М'який і пряний аромат надає стравам незабутній смак.
Він прекрасно поєднується з рибою і морепродуктами та робить їх пікантними. Часто зелений перець використовується у виробництві ковбас, паштетів, сирів. Зелений перець можна побачити в маринадах, соусах, а також пряних сумішах у поєднанні з чорним і білим перцями, розмарином, куркумою, селерою, коріандром та іншими прянощами. На відміну від чорного, зелений перець кращий за класти в гарячі страви наприкінці приготування.
Зелений перець можна використовувати як у горошину, так і мелений, причому молоти горошини краще безпосередньо перед приготуванням страв, оскільки його аромат швидко вивітрюється. Також горошини зеленого перцю можна законсервувати або зберігати в заморожування.
Завдяки антиоксидантам, які містяться в ньому, відбувається поліпшення травлення й збудження апетиту, поліпшується кровообіг.
Країна походження — Індія.