Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Барбарис (Berberis) – рослина, що належить до роду листопадних або вічнозелених колючих кущів родини барбарисових, який налічує близько 600 видів, поширених по всій земній кулі (крім Австралії). Назва походить від латинського «beiberi», що означає «ведмежа ягода». В Україні, за дуже кислі ягоди, барбарис народ називає кислицею, кислянкою або ще й північним лимоном.
Ягоди барбарису втамовують спрагу. Барбарисовий сік змішують з іншими соками, додають в компоти і морси. З барбарису варять, яке має єдиний недолік – великі кісточки.
У кулінарії мелений засушений барбарис – поширена приправа, вона найбільше підходить до страв з рису, та баранини. В асортименті кондитерських фабрик є льодяники "барбарис", які в народі називають «барбариски».