Білий перець — це різновид перцю, що виготовляється з тієї ж рослини, що й чорний перець. Різниця полягає в процесі оброблення.
На відміну від чорного, білий перець має яскравіший аромат і менш гострий на смак. Його використовують у приготуванні підлив, соусів, супів, особливо добре він поєднується з рибними й овочевими стравами. Додається до деяких м'ясних відварних продуктів (яловичина та телятина), у маринади й овочеві салати. На відміну від чорного, білий перець цілком придатний для солодких страв.
Вживання білого перцю сприяє:
· Прискорення обміну речовин і спалювання калорій;
· Підвищенню апетиту
· Заспокоює, знімаючи подразнення та стрес;
· Підвищенню імунітету та працездатності;
· Розрідженню крові та розчинення згустків у ній;
· Звільненню організму від токсинів
· Виведенні паразитів;
Білий перець містить вітаміни та мікроелементи.
Країна походження — Індія.