Застосування в кулінарії
використовується для приготування бульйонів, супів, борщів та інших перших страв;
додається в овочеве або м'яким ясне рагу;
підходить для приготування овочевої піджарки;
може додаватися в соуси і підливи.
Морква - дивовижний коренеплід, який містить неймовірну кількість вітамінів, необхідних для організму людини, особливо в зимовий період. Тому немає нічого дивного в тому, що морква є одним з головних інгредієнтів у багатьох стравах.
Сушена морква є корисним продуктом не тільки для людей, що мають проблеми із зором, цей коренеплід бореться з багатьма хворобами і навіть очищає від токсинів. Перед вживанням обов'язково потрібно переконатися, чи немає алергії на коренеплід.
При попаданні в організм він перетворюється на вітамін А, який корисний для жіночого здоров'я. Овоч підійде навіть для профілактики хвороб шлунка, кишечника і нирок.