Продавець Ярмарок Приправ розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1758 відгуків
ЧОРНА П'ЯТНИЦЯ! Знижка - 13% на всі товари! Переглянути

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

вул. Фабрична 8. 33029, Рівне, Україна
+380 (67) 768-94-08
+380 (95) 892-46-19
+380 (96) 736-21-45
Ярмарок Приправ
Кошик

Лавровий лист мелений, 200 г

Лавровий лист мелений, 200 г, фото 1
Лавровий лист мелений, 200 г, фото 3
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Лавровий лист — одна з найпоширеніших у світі прянощів. Він має слабкий запах і гіркуватий смак. У кулінарії лавровий лист використовується як свіже або сушене листя, порошку, виготовленого із сушеного листа (іноді його спресовують у невеликі брикети).

У деяких стравах застосовують також плоди лавра благородного. Цю пряність використовують для ароматизації різних борщів і супів (м'ясних, рибних, овочевих), других страв із м'яса, риби, морепродуктів (крабів, креветок, гребінців), овочів. Прекрасно поєднується він зі стравами з бобових (фасолі, гороху, сочевиці). Його додають у каші та соуси.

Лавровий лист — незамінна пряність у консервуванні безлічі продуктів. Його закладають у суміші, призначені для маринування та засолювання овочів (особливо томатів, огірків, патисонів, кабачків, буряків, капусти та ін.) І грибів, а також для м'ясних, рибних і овочевих консервів.

У харчовій промисловості лавровий лист використовується у виготовленні ковбас, туштетів, паштетів, соусів, маринадів, сирів, майонезу, кетчупу тощо. Для різних страв є свої правила використання лаврового листа. У перші страви його кладуть у формі листочків за 5 хв до готовності, у другі — за 5-10 хв. У соуси він додається як порошок після закінчення приготування, коли вони злегка охолонуть.

Норми закладки цієї пряності також розрізняються й залежать від традицій тієї чи іншої кухні. В середньому вони становлять від 1 до 2 до 4 личок на страву.

Треба пам'ятати, що лавровий лист не можна перетримувати в страві, інакше він може надати страві відтінок гіркоти. Тому його необхідно за 10-15 хв вийняти.

Лавровий лист абсолютно незамінний для приготування страв із субпродуктів, оскільки дуже добре відбиває небажані запахи. Він входить до складу багатьох пряних сумішей, зокрема однієї з найпопулярніших — "хмелі-сунелі".

Країна походження: Грузія

Основні
Країна виробникГрузія
Тип спеційЛавровий лист
  • Ціна: 96 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner