Коріандр – одна з найвідоміших пряних трав, її вирощують в Середземномор’ї і в країнах Азії понад 3 тис. років. Цікаво, що коріандр та кінза – дві різні приправи, які виготовляються з однієї рослини. Досвідчені кухарі радять обов’язково додавати коріандр в страви з бобових, салати з морквою, до солоного оселедця, баранині і купатам з часником. Барісти часто сиплять коріандр в каві, такий напій заряджає бадьорістю на весь день.
Насінням коріандру приправляють рибу і м'ясо. Їх кладуть в картоплю, супи, салати, сири, ковбаси і соуси. Для додання пікантного смаку ця приправа присутня в стравах з пекінської, червоноголової та савойської капустою. Господині додають насіння консервовані томати, гриби, огірки, капусту і оливки.
Коріандр можна зустріти в багатьох індійських сумішах. Він прекрасно поєднується з перцем чилі і часником. Чудовий аромат і смак страви набувають, якщо разом з коріандром додати чорний перець, селера, зіру, фенхель або кмин.